Зад и пред кулисите на SBS Gayo Daejun

Очакванията за предаването бяха големи. Надеждите за едно великолепно и незабравимо представяне с много от най-ярките звезди на музикалната сцена достигаха неимоверни висини. SBS е една от трите най-големи телевизионни компании, които могат да си позволят да сътворят впечатляващо шоу.

За съжаление на всички фенове и зрители – те не успяха да се справят.
Сценарият на шоуто беше повече от добър. Бяха подбрани най-големите хитове на тази година, комбинирани с нови аранжименти и нетрадиционни представяния. Нови и стари звезди пяха заедно своите песни и наистина се справиха великолепно, като ултимативното удоволствието бе разваляно единствено от пропадащия звук на микрофоните.
Прекрасно изпълнение на FT Island и рокаджиите от REI – http://www.youtube.com/watch?v=0W9DjDLzH1M

Съвместното представяне на ветеран-певицата Пек Джи Йонг И 2 АМ също бе едно от най-добрите http://www.youtube.com/watch?v=qWsOtH0Nc6k

Голям минус бяха операторите, които изглеждаха като непосредствени участници в шоуто и бяха показвани в кадър при почти всяко изпълнение. Недобрата настройка на микрофоните донесе прекъсване на парчетата в почти половината от случаите.

Като оставим горното настрана, изпълнителните наистина дадоха най-доброто от себе си и щеше да стане повече от отлично, ако не бяха грешките в снимачния и поддържащия екип, но се оказва, че зад сцената нещата също не са били особено приятни.

SBS Gayo Daejun се провежда в сградата на Кинтек всяка година, като и този път проблеми не липсвали. Още от 8 часа сутринта отоплителната инсталация не успяла да проработи и всички изпълнители е трябвало да се борят с големия студ , подсилен от ниските температури от минус 10 градуса навън. Съблекалните зад кулисите са били направени от палатки, твърде малко на брой за многото звезди, които минаха през сцената, поради което се е наложила да бъдат използвани от доста хора едновременно. Част от изпълнителите били принудени да наемат хотелски стаи в близост до залата, за да могат да подготвят грима и прическата си. В три от палатките дори е прекъснало електричеството, което принудило намиращите се вътре звезди да чакат отвън. Самите изпълнители споделят за проблемите с микрофоните, които не са били достатъчно усилени или са прекъсвали, както и ненавременно изключване от ефир, при което са се чували шумове зад сцената.

Източник: starnews

Вашият коментар