Мислите на G.D & T.O.P. за съвместния им албум

Излизането на съвместния албум на G-DRAGON И T.O.P. е на път да предизвика нови рекорди в музикалната индустрия. За пореден път момчета градят история със своето творчество и талант. Едно интервю, направено преди официалното представяне на албума, разкрива техните намерения и надежди за новия им проект.

Мисля, че много фенове очакват новия албум на BIGBANG, затова кажете ни защо решихте да формирате това дуо.
GD: Имахме предвид албума на BIGBANG и се подготвяхме за него още от преди. Но тъй като останалите трима от групата бяха заети с индивидуалните си прояви, двамата се оказахме с много записани съвместно песни. Тези, които чакат албума на BIGBANG, сигурно искат да чуят всички нас петимата. И докато обмисляхме, решихме ние да пуснем нашите записани парчета първо, а след това и общия албум.

Какво мислят останалите за това дуо, което вие двамата формирахте?
T.O.P.: Под напрежение са (:)) Казаха : „След като вие успеете, носен от същата енергия, и албумът на BIGBANG също ще има голям успех”.

Албумът на Сънгри също ще бъде пуснат след по-малко от месец. Нямате ли чувството, че ще трябва да се съревновавате един с друг?
T.O.P.: Въобще не. Защото още първоначално стилът на музиката му е напълно различен от нашия. Освен това като членове на една група ние се подкрепяме взаимно и няма и мисъл за съперничество. Надяваме се нещата да минат гладко за всички нас петимата след пускането на албума, защото така ще привлечем интереса на много повече хора… все пак имаме една и съща цел.

По време на наградите МАМА в Макао на 28 ноември вие изпълнихте  “Knock Out” за първи път, но поради каква причина не представихте водещата песен от съвместния ви албум “High High”?
T.O.P.: Искахме да се срещнем с многото фенове, които ни очакваха и да ги зарадваме с един ранен подарък. Затова там ние направихме това изпълнение – да могат да усетят една песен, която никой не би могъл да си я представи. Това е в услуга на феновете.

“High High” беше пуснат преди албума и се предлагаше като дигитален сингъл от 15 декември.
GD: Това е една много добра песен. Показвайки силните страни на BIGBANG, искахме да разкрием и едно малко по-различно усещане от това, когато и петимата сме заедно. Текстът също е интересен, това е песен, създадена с фокус към визуалните образи.

Най-общо какъв е всъщност този албум?
T.O.P.: Вплитайки хип-хоп елементи, които са основна характеристика на BIGBANG, точно този хип-хоп е по-богат в сравнение с присъствието му в песните на групата. И двамата сме рапъри и успяхме много добре да изразим индивидуалността си.

Какви бяха първите  ви мисли, когато чухте соло песните на другия?
T.O.P.: И двете песни бяха записани доста отдавна. Когато за първи път чух песента на  G.D, си помислих, че е много свежо парче, които носи характерните неща на неговия стил. Бях погълнат от нея.

G.D: Когато се сетите за T.O.P., вече имате някакъв предварително изграден образ в ума си. Но неговата песен отхвърля това впечатление  и съдържа нещо отличително за него самия. Още повече наред със свежото звучене, парчето притежава и много разнообразни елементи, също като характерния чар на T.O.P.

Вашите дръзки прически станаха гореща тема на разговори. Каква е причината да ги изберете?
T.O.P. : Този път албумът е мой и на G.D. Нашите характери са специфични, затова песните в албума са уникални и притежават особени белези. С други думи,  този албум е създаден, за да изразим себе си и затова е пълен с елементи от индивидуалността ни. Това, което се опитваме, е нашият вид да съответства на пъстротата на нашия албум. Тъй като вече съм опитал всички стилове, които някога съм искал, напоследък имам чувството, че вървя по странен път. Честно казано, тази прическа е дори твърде подходяща…

Мнението ви за модата?
G.D: Следвам естествения стил. Да съм стилен, дори и да не е толкова видимо.

T.O.P.: Опитвам се да следвам класическата линия. Много е трудно, но е и интересно. Харесвам колекции, които пасват изцяло на тялото ми, дори и да са уникални, за да мога да изглеждам като джентълмен.

Между другото, какви бяха впечатленията ви един от друг, когато се запознахте? Променили ли са се сега?
T.O.P.: Вече сме пораснали и сме се променили, но като оставим това настрана, характерът и отношението да предизвикваш себе си в работата винаги са били едни и същи.

G.D: Не само по отношение на T.O.P., моето първо впечатление за всички от групата също остава непроменено. Още в началото  T.O.P. притежаваше откровеността на мъж и си мисля, че продължава да е учудващо палав човек.

На кои силни черти завиждате у другия?
T.O.P.: Моите слабости са силните страни на G.D. Ако аз съм мързелив по отношение на неприятните неща, G.D е винаги откровен и не се интересува как другите гледат на него, а се фокусира върху това, което може да постигне.

G.D: Аз съм от типа хора, които се оправят с нещата бързо и по-повърхностно, без да се вглеждат в това, което става, в дълбочина. Мисля, че да си като T.O.P., който обмисля сериозно всичко, преди да си направи някакъв извод, е невероятно. Надявам се да стана такъв човек.

Какъв тип момичета харесвате? Променил ли се от преди?
G.D: Преди моят идеален тип бяха стройните момичета. Но напоследък мисля, че момичета, с които мога да съм и да се забавлявам са добри. Някоя, с която мога да общувам без проблеми, още от първия миг, когато се запознаем. Освен това е хубаво тя да е посветена на работата си.

T.O.P. : Аз гледам атмосферата. Някоя, която може да ми въздейства. Моят тип е този, който може да разбере недостатъците ми и да ми въздейства.

И накарая, кажете на феновете си нещо за този албум.

T.O.P.: Аз имам само две желания за албума. Първо, всички да бъдат изненадани след слушането му. Надявам се той да предизвика шок като нещо съвсем ново, което хората не са чували досега. Второто желание е това да бъде албум, който завинаги да помнят. Тези желания ми се въртяха в главата, докато прекарвах  цели нощи, докато записвахме. Имаше период, когато прекарвах почти цялото време на сцената. Тъй като това е албум, в който е вложена страшно много страст, очаквайте ни на сцената! И молим за подкрепата ви.

G.D: Тъй като албумът на BIGBANG все още не е излязъл, имаше всякакви спекулации. Подобни слухове карат феновете да се колебаят и да наистина е жалко. Тъй като нашият албум и този на Сънгри са албуми, направени за BIGBANG с идеите на всички нас, моля ви не се оставяйте слуховете да ви пречат, а вярвайте на нашите думи, това е достатъчно за нас. Освен това, за да е запомнящ се албум, предстоят много промоционални дейности и бих искал да видите различни наши страни. Ще се радвам, ако всички се забавлявате.

Един коментар за “Мислите на G.D & T.O.P. за съвместния им албум

  • 30.12.2010 в 9:31
    Permalink

    Браво за точното преведено интервю, което, надявам се, да достигне до повече любители не само на Big Bang, а на музиката изцяло – като стил и усещане.
    Джи-Ди и ТОП са различни и отличителни, две мнения няма, момчетата като дует, са страхотни разнолики и в същото време действат като обединени „артисти“, които знаят защо музиката ги събира, и които знаят как да въздействат точно обаче с индивидуализма си на всеки, който ги гледа и слуша.
    Албумът е истинска находка – актуален, свеж, музикален, която си заслужава да се върти и по нашите, български, радиостанции….
    А шоуто, което (още ще)съпровожда представянето на песните, тази динамика и иновативност на дуета, относно артистичните  „сцени“, доказва класата и развитието на kpop-а, като цяло!

Вашият коментар