Крисчън Бейл в новия филм на Джан Имоу

Джанг Имоу обяви следващия си проект, в който участие ще вземе и американската звезда Крисчън Бейл. Филмът ще е посветен на чувствителната за китайците тема за зверствата на японците в Нанджинг, Китай по време на Втората световна война през 1937.
Романът на Ян Гелинг “The 13 beauties of Jinling” е взет за основа на сюжета. Тринадесет проститутки, група ранени войници, 46 послушници и един свещеник (тази роля ще поеме Крисчън Бейл) се крият в католическа църква в разгара на клането в Нанджин. Когато японската армия отправя молба към послушниците в църквата да попеят за тях, 13-те проститутки заемат местата на момичетата и отиват вместо тях.
Историците твърдят, че това събитие, известно на Запад като клането в Нанджинг, води до гибелта на поне 150 хил. цивилни, а според Китай цифрата е двойно по-голяма, което го нарежда сред едно от най-жестоките зверства от Втората Световна война. Режисьорът споделя, че ще се опита да внесе нов поглед към случилото се, като разкаже деликатната тема от гледна точка на жените. Освен това, с участие на Крисчън Бейл, той се надява да привлече към продукцията и чуждестранен интерес и така да достигне до хората, които никога не са чували за този случай.
Надежди за филма са доста големи, особено след разочарованията последните години, които излязоха на същата тема. Умението на Имоу майсторски да обрисува емоционалния живот на героите си и деликатното му чувство за красота са запазена марка за режисьора. Всъщност, що се отнася до този творец, всяка негова нова задача се превръща в своеобразно събитие само по себе си.
Временното заглавие на филма е „Nanjing Heroes“ (Героите от Нанджин). 90-милионната продукция се очаква да излезе следващия декември, като героите ще говорят на смесица от английски и китайски.

Вашият коментар