Предстоящите планове на семейство Миязаки

Студио „Гибли“ обяви следващия си проект за лятото на 2011. Филмът ще бъде адаптация на шоджо мангата „Kokuriku-Zaka Kara“, създадена от Чизуру Такахаши и Тецуро Саяма. С режисурата на продукцията ще се заеме синът на Хаяо Миязаки – Горо, който дебютира през 2006 с  „Tales from Earthsea“.

„Kokuriku-Zaka Kara“ е издадена през 1980 г. и разказва за момичето Комацузаки, чието семейство дава стаи под наем. Действието на филма се развива през 1963 г. в Йокохама и разглежда нейното всекидневие в училище, взаимодействията й с президента на училището и издателя на вестника. Премиерната дата ще бъде през лятото. Част от саундтрака към филма ще бъде и песен на Аои Тешима, която участваше с изпълнение и към „Tales of Earthsea“.

Студиото обяви и своя 5-годишен план, който е подготвен от Хаяо Миязаки. Според него, през първите три години ще се включват млади таланти в производството на филмите, а последните две са оставени за големите проекти. Част от този план е и „Karigurashi no Arrietty“ на Хиромаса Йонебаши като първи, а следващия е „Kokuriku-Zaka Kara“.

Филмът си има и свой официален сайт, където може да се следи за нови детайли по проекта.

Вашият коментар