Питър Дракър съветва бейзболен отбор

Тазгодишният бестселър „Moshi Koukou Yakyuu no Joshi Manager ga Drucker no ‘Management’ wo Yondara,“ ще бъде адаптиран за киното. В главните роли ще видим една от много членове на групата AKB48 Ацуко Маеда. Момичето вече има опит, макар и само телевизионен, с участието си в сериали като „Q10“ и „Majisuka Gakuen“.

Книгата, позната още като „Moshidora“, излезе декември 2009 и бързо достигна продажби от близо 1,8 млн. копия, с което стана най-големият хит за тази година. Историята е свързана с Минами Кавашима – момиче-треньор на бейзболен отбор в гимназия, която по погрешка взема за учебник книгата на Питър Дракър „Мениджмънт: задачиотговорности, практики„. Възползвайки се от съветите в нея, тя реформира отбора с цел класирането му за шампионата „Кошиен“.

Въпреки че първоначално за главната роля са имали предвид друго момиче от AKB48 – Минами Минегиши, тя ще играе само поддържаща роля. Коджи Сето ще поеме пичърското място, Соске Икемацу ще бъде кечъра. Сред останалите участници са Харуна Кавагучи като приятелка на главна героиня и Йо Ойзуми като наставника на тима.

Филмът се очаква юни месец 2011.

Книгата ще получи и своята манга адаптация, стартирайки от този месец в списание „Super Jump“, както и аниме серии по NHK, които ще бъдат започнат излъчването си през март.

Източник: Tokyograph

Вашият коментар