Японски аналог на „Шифърът на Леонардо“

Официалният сайт на филма на Сузуки Масаяки “Princess Toyotomi” вече е готов и промотира лентата с 30-секунден трейлър.

Историята е адаптация на романа на Макиме Манабу от 2009, който бе номиниран за наградата „Наоки“ и бе сравняван с бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“ заради мистериите с исторически мотив.

Аясе Харука, Окада Масаки и Цуцуми Шиничи са в ролите на група елитни следователи от Комисията по финансово разузнаване. Техният отдел се занимава с преглеждането на сметките по приходите и разходите на страната. По време на рутинна проверка те попадат на тайна, пазена в продължение на 400 години. Няколко века назад, когато Япония е била разделена, кланът Тойотоми и Токугава Йеясу се изправят един срещу друг и в битката помежду им при обсадата на замъка Осака загива целият клан. Филмът развива алтернативна версия на историческите събития, в която наследниците на Тойотоми всъщност са били тайно скрити от жителите на Осака, което води до невероятната ситуация Осака да да се окаже напълно независима от Япония страна.

Героинята на Аясе се казва Торий – млада жена с остър инстинкт. Окада е в ролята на Гейнсбърг Асахи – новопостъпил служител с френски корени. Цуцуми от своя страна е лидерът на групата Хацуми Мацудайра – твърдоглав следовател-ветеран, който си е спечелил прозвището „Демонът Мацудайра“.

Toho са обявили 28 май за премиерна дата на “Princess Toyotomi”.

Вашият коментар