Убедителен старт на „Боен кораб Ямато“

Филмовият дистрибутор „Toho“ обяви резултати от касовите приходи за продукцията „Space Battleship Yamato“, която тръгна в 440 кина в Япония миналата седмица. За периода от 1 до 5 декември филмът е събрал почти 1 млрд. йени. /около 16 млн. лв/ и е привлякъл близо 800 хил. зрители.

Компанията е провела и кратко проучване сред зрителите относно какво е провокирало интереса им към филма. 21 % от тях се оказали фенове на аниме версията на „Yamato“ , а 31 % просто са имали желание да гледат филмовата версия. 15 % са отишли, защото просто са искали да видят Кимура Такуя. Около 5% пък са били впечатлени от специалните ефекти и това ги е завело до киносалоните.

Филмът следва историята на оригиналното аниме, в което група бежанци от опустошената земя изработват кораб от останките на японскита бойна машина Ямато и се отправят към Големия Магеланов облак в търсене на извънземни, които могат да помогнат на Земята да се изчисти от радиацията, както и да окажат съдействие на хората в борбата им с агресивен междузвезден злодей. В главната роля като Кодай е японският актьор Кимура Такуя, а компания му прави красавицата Куроки Мейса като Юки. Режисьор е Такаша Ямазаки.
Бюджетът на филма е завидните 22 млн. долара, но както е тръгнало – още една седмица в същия дух и продуцентите ще си избият вложените средства.

Вашият коментар