Ексцентричният район Хараджуку

В сърцето на Токио, на изток от парка Йойоги, се намира станцията на метрото Хараджуку. Спирката, на която трябва да слезете, ако искате да отидете в посолството на България в Япония. Макар че това място едва ли ще ви е толкова интересно, колкото самият район. Ако се озовете там, на излизане от станцията се изправяте пред един от най-модерните квартали в Токио. Хараджуку е символът на младежката мода и мястото, където може да видите най-експериметалните и дръзки комбинации в облеклото у младите хора.

Омотесандо авеню е съвкупност от магазини на най-престижните световни модни марки, но наред с тях можете да видите и съвсем индивидуалистични места, които придават оригиналния облик на района и движат модата сред младежите. Такешита-дори е улицата за обикновените тийнейджъри, а Мейджи-дори е мястото на големите магазини като Laforet и GAP. В близките улички до Омотесандо, където шумотевицата и тълпите  изглеждат далечни, наред със спокойната атмосфера, се намират малките  капанчета, специализирани  в предлагането на тениски, маратонки, висша мода, аксесоари и др. В някои се продават само харесваните от собствениците марки, други представят нови изделия, създадени от самите тях. Многообразието от предлаганите стоки е изключително голямо и независимо от вкусовете, всеки би намерил нещо подходящо, независимо от пол, възраст и народност.

Наложило се като едно от ключовите места – икони на съвременната модна индустрия, Хараджуку е място, което е задължително за посещение, независимо дали търсите дрехи или не.

А ако се насочите към българското посолство, покрай парка Йойоги, на около 50-ина метра от станцията на метрото, ще попаднете на едно място, където ще срещнете едни от най-чудно облечените млади хора. Всеки любител на cosplay ще помисли, че се е озовал в рая на феновете на тази модна тенденция, защото ще види тълпи от тийнеджъри, които все едно са излезли от манга или аниме (обикновено това може да се случи в неделя).

Ако са в добро настроение, можете и да си изпросите някоя и друга снимка с тях, или просто да ги наблюдавате отстрани в удивление от ексцентричните им прически, грим и облекла – неща, които правят Хараджуку наистина уникално място в целия свят.

Вашият коментар