Last for one и Dodo взривиха с изпълнението си българската публика

Невероятна наслада достави енергичното и динамично шоу на Last for one и Dodo миналата вечер!
Групите бяха поканени в България от Министерството на култура за безплатно изпълнение пред всички желаещи да се докоснат до корейската култура.
Желанието да видят какво ще им представят корейските би-бойс и перкусионистките препълни залата на Софийската опера до край. Изненадващо голям интерес от страна на хора от всякакви възрасти – от възрастни дами с бастуни до майки с малки деца, от достолепни господа с бомбета до върли тийнеджъри – фенове на брейк танците, от министри до гардеробиерките в самата зала. Тълпите нахлуха още преди 6 и половина заради лекия дъжд, който изненада чакащите. На входа всеки от тях бе пресрещан от любезни младежи, раздващи книгораздели, тематично оформени с информация за корейските ударни инструменти, а на гърба имаше номер за участие в томбола.
Представлението започна навреме в препълнения салон, в който имаше и правостоящи, а обстановката в залата бе доста затоплена от очакванията на публиката. Всъщност начало на изпълнението поставиха самите зрители с гръмки аплодисменти, приканващи участниците на сцената.
[pe2-gallery album=“aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwODIyODczMDg1ODMxMDIyMjg0L2FsYnVtaWQvNTU0MjcwMjE4Mzk1OTE4MjI1Nz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv“]
Перкусионистките от Dodo откриха спектакъла с ударна доза от ритъм и динамика. Но публиката сякаш чакаше другата група, защото появата на първия й член стресна дори самата зала от възторжените аплодисменти. След което шоуто започна… Невероятно енергични, усмихнати до уши, игриво подканващи публиката да участва с акомпанимент, танцьорите от Last for One не оставиха нито миг скука у всички, които бяха вперили очи в тях. Всяко от изпълненията им беше голяма наслада за сетивата и сякаш не впечатлиха толкова с техника на танците, а с отношението си към тях – забавляваха се под ритъма на барабаните заедно с публиката и се наслаждаваха на атмосферата. Представлението приключи с едно съревнование между пет от момчетата срещу петте момичета от Dodo, в което имаше страхотни заигравки между двете групи, закачливи намигвания и явни предизвикателства. Артистичността на всички беше невероятно забавна и разшири още повече усмивките по лицата на хората (е, за който можеше, защото останалите вече бяха на макс).
От B-boys korea & Dodo
Краят се проточи с десетки минути, защото публиката просто не искаше да си тръгва и извика на бис корейските изпълнители три пъти, след което тълпа тийнеджърки се втурнаха на сцената и обградиха момчета, мъчейки се да завоюват вниманието им с цветя и фотоапарати. Едно от по-младите корейчета дори падна на земята под напора да зажаднелите за снимки българки. Естествено, дружелюбността на всички беше на мястото си и още десетина минути отидоха в размяна на погледи и поклони. Това, което се наблюдаваше на излизане, беше неизменната усмивка на всички и доброто настроение.
Двете корейски групи си спечелиха верни фенове на българска земя и със сигурност трябва отново да се появят тук, за да се радват и те самите заедно с родните ни зрители на подобно възторжено приветствие.
Снимки: „Далекоглед“

Вашият коментар