BIG BANG и KARA ще участват в Kohaku

Вестникът „Sports Nippon“ съобщи голямата новина за кпоп сферата в Япония. Групите BIG BANG и KARA са поканени да участват в голямото новогодишно шоу „NHK Kohaku Uta Gassen“, чието мото тази година е “ Да се свържем чрез песен“.

BIG BANG, чийто дебют в Япония беше миналата година, ще участват като обикновен член от Белия отбор, а не като специален гост. Групата ще пристигне на 26 декември и ще остане до края на годината в Токио, което означава, че ще отсъстват от годишната пресконференция, която представя участниците в „Kohaku“, но вече е ясно, че те са записали видеоклип за целта.
KARA са изключително нови на японския пазар, защото дебютираха тази година пролетта. Популярността им нарасна неимоверно, което е и причината да получат признание чрез участието си в Червения отбор.

Последните две години единствената група от Корея, която получи покана за участие, беше TVXQ. Преди нея 5 години подред в шоуто участваше певицата BOA. През 2004 в двата различни отбора бяха включени корейските изпълнители И Джонг Хьон и RYU, но за първи път ще се съревновават две групи, така че BIG BANG и KARA правят нова стъпка в корейската инвазия на японската музикална сцена.

А какво е „NHK Kohaku Uta Gassen? Организирано от телевизионната компания NHK, събитието е един от най-големите празници за посрещането на нова година чрез песен. Честта да участваш се предоставя само чрез покана, а изпълнителите са едни от най-успешните артисти в J-Pop през годината. Те формират два отбора – Червен на жените и Бял на мъжете, които се съревновават за зрителски гласове вечерта преди настъпването на Новата година. Легендарното шоу е музикалното предаване с най-голям зрителски рейтинг в Япония и се гледа от хора от всякакви възрасти. За всички артисти, които участват в него, това е изключителна възможност и шанс да спечелят още повече популярност. Победител за предходните пет години все се оказваше Белият отбор, така че тази година всички очакват нещата да почервенеят малко.

Източник: tokyograph

Вашият коментар