В очакване на Athena

Няма и месец до премиерата на дългоочаквания екшън сериал “Athena: Goddess of War“ и създателите му ни зарадваха с впечатляващ трейлър.

Цялата плеяда звезди, които ще видим в това динамично приключение, е повече от апетитна и за мъже, и за жени.

Действието на драмата се развива в близкото бъдеще, когато обединението на двете Кореи е почти факт. Южнокорейското правителство се нуждае от огромни средства за това важна стъпка, което налага разработването на нова технология. Така те създават нещо революционно, което наричат TWR – високоскоростен ядрен реактор, към който и други страни започват да проявяват интерес.

За да предотврати евентуални последици от придобиването на TWR, правителството създава нова организация антитерористична NTS, където е прехвърлен героят на Чонг У Сонг – Чонг У. Въодушен от новата работа, той се надява да поеме истински задачи като агент, но надеждите му са бързо попарени от рутинните задължения да наблюда севернокорейски бегълци, минали на страната на Южна Корея.

Един ден обаче той получава поръчение да замине за Италия, за да проследи терористи от Северна Корея. Към него е прикрепен и Ки Су ( в ролята е Ким Мин Джунг), бивш севернокорейски агент, чиято специалност е да събира сведения за Европейския район и един от настоящите обекти на наблюдение на самия Чонг У.

Докато се намира в Италия, се случва нещо непредвидено. Отвлечена от терористи е Су Йонг ( актрисата И Бо Йонг, която участва във филми като „More Than Blue“, „I Am Happy“ и сериалите  „Harvest Villa“,  „Queen of the Game“,  „Save the Last Dance With Me“) – дъщерята на южнокорейския президент Чо Мьонг Ху ( в ролята пък ще видим ветеранът актьор И Чонг Гил, който беше президентът и в IRIS). За подпомагане на случая, корейското правителство изпраща в Италия още агенти от NTS, в това число и Че Хи ( красавицата И Джи А, позната ни от Style и Beethoven virus).

По време на преговорите с терористите, неочаквано за всички се появява Хе Ин ( още една чаровна актриса – Су Е, която напоследък не се е вясвала в сериал, но взе участие в „Emperor of the Sea“, и шества по големия екран във филмите „The Sword With No Name“ и „Midnight FM“). Тя всъщност работи като екскурзовод в изложбената зала на NIS, затова изненадата от присъствието й в подобен момент е голяма. Особено за Чонг У, който таи много силни чувства към нея, но никога не ги е разкривал. След Хе И, на сцената се появява и Сун Хьок ( магнетичния актьор от „The City Hall“ – Ча Сънг Уон), шефът на азиатския клон на отдел „Homeland Security“.

Така Чонг У научава, че в самата агенция NTS съществува допълнителна група, чиято основна задача е да разрешава проблеми, с които другите агенции не могат да се справят. И Хе Ин е част от нея. Интуицията на Чонг У го води през мистериозните случаи, които стават около всички тях, до откритието, че съществува неразгадаема конспирация, свързана с преразпределянето на силите в цял свят. Този таен заговор се води от Атина (Athena).

Предстои да видим кой какво крие, на какъв се прави, какъв не е и да разберем мистериозното лице на Атина – богинята на войната.

Допълнително ще можем да се наслаждаваме на бонбона Чой Ши Уон ( член на популярната поп група Super Junior и участник в романтичната драма „Oh! My Lady“), който ще поеме ролята на новака агент от NTS Ким Джон Ху, чийто модел на подражание ще бъде Чонг У.

Някъде в цялата схема трябда да се включи и героинята на певицата BoA, която ще играе самата себе си и ще бъде охранявана от Чонг У при едно от пътешествията си в Япония. Ким Сънг У също ще се включи като героя си от IRIS Пак Чьол Йонг.

Героите на "Атина"

Вашият коментар