Рекордите станаха ежедневие за Араши

Hatenai Sora“ – 34-ят сингъл на японската поп група „Араши“ се класира на първо място тази седмица с продадени над половин милион бройки (или по-точно 572,000 копия), с което те самите си подобриха рекорда от дебютната си песен „A-RA-SHI“ през 1999 г. с около 20 хил. бройки повече.

Сред всичките си 34 сингъла едва 4 не са били първи, което ги нарежда сред единствените до момента, постигнали подобни рекорди –  B’z и Аюми Хамасаки. „Араши“ успяха да стигнат до тук за 11 години, доста по-бързо от  B’z, но и с една година по-късно от Аюми Хамасаки.

За групата това е шестият им сингъл за тази година и всичките досега минаха още през първата седмица границата от половин милион, наред с това, че отнесоха първото място в седмичната класация. Подобно постижение не е достигано от мъжка група досега в Япония, с което „Араши“ изпревариха  The Checkers и L’Arc~en~Ciel. Е, все още имат конкуренция в лицето на Аюми Хамазаки, с която се изравниха заради нейните шест топ сингъла от 2001 г.

С това темпо и количество „Араши“ няма нужда да издават албум, след като могат да пускат по песен през два месеца и да печелят, да кажем, шест пъти повече. Предполагам, че  и не го правят поради изключителната си натовареност – участия в предавания и телевизионни шоута, реклами, снимки – лицата им могат да се видят навсякъде, дори и по самолетите на националния им превозвач.

Що се отнася до песента, групата отново залага на лиричния стил и позитивното послание. Без особена динамичност и танци (което естествено съвсем не е лошо) , с един скрит символизъм във видеото към песента, текстът е свързан с предоляването на трудностите и всекидневните грижи, които трябва да се опитваме да превъзмогнем и да продължим уверено напред.

Вашият коментар