Китай отново смая света

Откриването на 16-те азиатски игри в Гуанджоу, Китай порази с феерията от преливащи цветове, невероятна сценография, пъстри костюми и усмихнати лица – един завладяващ калейдоскоп от невероятен синхрон и артистичност, напомняйки на всички за спектакъла от Олимпийски игри в Пекин.

Официалната песен на игрите се изпълнява от петима артисти, представители на различни азиатски държави – това са Wei Wei (China),Kim Hyun Joong(South Korea), David Tao (Taiwan), Joey Yung (Hong Kong) и Tan Jing (China). Вижте клипа по-долу от изпълнението на „Sunshine Again“ на фона на красивите сцени и колоритните участници в спектакъла.

Официалните талисмани на игрите:

Овните - талисмани
Le Yangyang е името на талисманите, като така всъщност се нарича водачът на тези пет спортни и сладурски овни. Комбинацията от имената на останалите е китайско пожелание към азиатските народи – Xiang He Ru Yi Le Yang Yang, което означава „Мир, хармония и голямо щастие и всичко да стане, както желаеш.“

Le Yanyang— един привлекателен и уверен овен. Цветът му е същия като на олимпийския жълт пръстен и като класовете ориз, с които е известен град  Гуанджоу.
A Xiang—откровен и смел овен. Цветът му е от синия олимпийски кръг, но и символизира Перлената река, която минава през града. Този талисман е символ на милите, благи и разбрани хора от Гуанджоу.
A He— невинен, скромен и ведър овен. Черен като черния олимпийски кръг, той символизира културата на района, известна още като Lingnan .
A Ru— красив, модерен, умен и пламенен овен. Червен като червения олимпийски кръг, същия като багрите на цветето на града – аленият капок.
A Yi— мил, енергичен и дружелюбен овен. Зелен като…, няма да повтарям :), символ на тучните склонове на планината Бял Облак, която се намира в Гуанджоу.

Източник:Guangzhou Asian Games Organising Committee

Вашият коментар